Естетика

Нашето лице е най-комуникативната част от тялото. Това е нашата визитна картичка. То може да отвори хиляди врати, но може и точно обратното. От лицето придобиваме съзнателна и несъзнателна информация за човека, с който общуваме. Само по себе си за него е важно да изглежда младиo, свежо, жизнено и здраво.

Когато подлагате лицето си на естетични корекции, никога не забравяйте, че за да бъде то уникално е важно да бъде хармонично. В човешкото тяло винаги има асиметрия между лявата и дясната половина. Защо това е така има много теории, но това в случая не е важно. Важно е в случая, че абсолютно симетричното лице не прилича на човешко, а по скоро има кукленски и изкуствен вид. Леките асиметрии оформят характера и ни правят хора в най-чистата ни форма.

Другата истина е, че човек е най – красив когато е щастлив. Вътрешната красота и чистота влияе на външната както и обратното. Когато човек има проблем в лицевата област, това го притеснява и прави нещастен. Много е важно да се наблегне и на двата вида красота като се спазва баланса. По този начин ще живеете пълноценен и осъзнат живот.

Много е важно когато прецените да се подложите на естетична корекция да го направите заради собственият си усет за красота и хармония, а не под влияние на външни фактори като мнението на хора и социални медии търсещи изгода от това.

В съвременното общество всеки иска нещата да се получат бързо ,веднага и максимално добре. Това доста, често е невъзможно въпреки обещанията, който ви биват дадени. При процедурите за подмладяване и освежаване на лицето, винаги съветвам пациентите си да се качим по стълбите, а не с асансьора ! Какво значи това ? Това означава, че с минимални, корекции се стремим да придадем желаният красив и естествен вид на лицето. Не правим всичко на веднъж и не слагаме големи количества. По този начин имаме предвидим резултат и можем да избегнем голяма част от нежеланите ефекти. Като цяло процеса е по – бавен, но със сигурност си заслужава.

Най-честите процедури за подмладяване в лицевата област са процедурите с ботокс, филъри в устни, назолабиални гънки, скули, брадичка, мезотерапия за подхранване на кожата и изглаждане на малки бръчки.

Какво представляват хиалуроновите филъри ?

Хиалуроновите филъри са препарати съдържащи стабилизирана хиалуронова киселина. Използват се за инжектиране в кожата като по този начин повдигат бръчките и ги изглаждат. С тях могат да се променят и формите на лицето по този начин може да се върне неговата свежест.

Хиалуроновата киселина сама по себе си, се произвежда в човешката кожа и има различни функции като една от тях е да подържа лицето свежо и младо. С възрастта при напредване на физиологичното стареене производството намалява.

Къде могат да се поставят?

Хиалуронов филър може да се поставен в малки бръчици по лицето, обем и контур на устни, премахване на белези от акне, повдигане на скули, брадичка, оформяне на ъгъл на долна челюст.

Филър в устни(контур и обем)

С филъра могат да бъдат оформени границите на устните(контурирани) и да им бъде придадена свежест и обем.

Резултата се вижда веднага след поставянето, но финалната форма на устните може да бъде видяна чак след 7 – 12 дни след като оттоците и синините от поставянето изчезнат.

Aко не сте доволна от резултата, филъра може да бъде разграден веднага или просто да изчакате организма да го разгради след около 6 – 12 месеца. За запазването на резултата са нужни поддържащи процедури на определен период от време, който е строго индивидуален.

Поставяне на филъри в различни области на лицето

С хиалуронов филър могат да бъдат запълнени бръчки с различна форма и дълбочина. Може да бъде подмладено лицето и леко може да бъде променена формата му.

Назолабиални бръчки

Назолабиални гънки или бръчки започват от външния ръб на ноздрата и стигат до външния ъгъл на устата .С възрастта при те се уголемяват и придават старчески вид на лицето. Могат да бъдат запълнени с филър по показания след като специалист прецени, че има нужда.

ВАЖНО ! При силно увиснали бузи колкото и да пълним назолабиалните бръчки няма да бъде постигнат желаният ефект.

По законите на гравитацията. Колкото повече филър има в тях толкова по тежка е тъканта и повече увисва.

Филър в назолабиалните бърчки би бил ефективе при жени на възраст от 30-45 години, с умерена лицева дехидратация, с тънко лице, когато няма така наречените увиснали бузи.

Съвременната методика цели първо повдигане на тъканта чрез поставяне на филър в скулите и след това при нужда може да бъде поставено в назолабиалните бръчки.

Попълването на бръчки е много ефективно на мъжкото лице.
Мъжката кожа е по-дебела от женската, а увисналите тъкани с възрастта се появяват много по-късно. В същото време бръчките са много дълбоки и остри, на практика представляват бразди. Съответно запълването на тези бразди дава веднага ярък ефект против стареене.

Оформяне на скули и намаляване на назолабиалните бръчки

При подчертаване на формата на скулите те издърпват леко кожата и намаляват назолабиалните бръчки

Повечето пъти за да има ефект са нужни поне 2 мл. хиалуронова киселина. Колкото е по плоско лицевата област толкова по голямо количество филър е нужно.

ЦЕНИ

Цената варира в зависимост от марката на филъра, зоната, в която се поставя и количеството. Повечето филъри са в разфасофки по 1 мл. , но има и производители, който предлагат филъри в разфасофки от 0,6 мл. или 0,7 мл.

Как протича процедурата по поставяне на филър ?

В зависимост от индивидуалните нужди на пациента след консултация. Лекаря преценява какво количество и какъв филър трябва да бъде поставен.

БОЛИ ЛИ ?

Анестезията(упойка) може да бъде два вида:

1.Намазване с локална анестезия(крем), който притъпява, но не елиминира болката изцяло

2.Анестезия с игла – при тази анестезия пациента не усеща никаква болка

КОЛКО ТРАЕ ПРОЦЕДУРАТА ?

Продължителността на процедурата варира от 20 до 60 минути.

След процедурата могат да се наблюдават оттоци, синини, асиметрии, който в рамките на 5 – 15 дни изчезват.

Често задавани въпроси

Мога ли да си сложа филър по време на бременност ?

Поставяне на филър по време на бременност е противопоказна процедура.

Самата болка може да провокира контракции и спонтанен аборт. По време на бременност хормоналното състояние на организма е доста променено и може да не бъде постигнат желаният ефект.

Филър и употреба на алкохол

Можете да видите тук / алкохол след поставяне на филър/ за по подробна информация

Грижа след поставяне на филър !

  1. Първите 7 – 10 дни ограничете пикантите храни, алкохола, слънцето ,фитнес, спа .
  2. Ако филъра е поставен в устните избягвайте да пиете горещи напитки .
  3. Гримове и червила не се поставят поне 48ч. часа след процедурата.
  4. Козметичните процедури е нужно да се отложат поне 10 – 14 дни след процедурата.
  5. Има козметични процедури (химически пилинг, лазерни технологии, IPL, радиочестотен лифтинг), които ускоряват резорбцията на филъра.
  6. Масажа от вас е е напълно забранен освен ако не сте се консултирали предварително с вашият лекар.
  7. Приема на повече вода допринася благоприятно за ефекта.
  8. При болки или въпроси винаги е редно да потърсите Д-р Венелинов на телефон: 088413077

Колко време трае ефектът на филъра ?

В зависимост от индивидуалните физиологични особености филъра може да трае от 3 до 12 месеца.

Мога ли да премахна филъра ако не ми хареса ?

Филъра може да бъде разграден със специален ензим. В рамките на едно посещение.

Има ли рискове при поставяне на хиалуронов филър ?

При всяка медицинска манипулация има рискове. Самата процедура по поставяне на филър изглежда лесно и в повечето случаи няма трайни нежелани ефекти. НО има и случаи, в които има много опасни нежелани реакции, който сами по себе си могат да доведат до доста неприятни последствия. Има пациенти, който в желанието си да спестят пари се доверяват, на хора, който нямат нужните компетенции. Филър може да ви постави всеки, но не всеки може да се справи адекватно с нежеланите реакции ако те възникнат.

Има ли филър, който е най – добър?

ДА ! ИМА !

ТОВА Е : Правино избрания и правиллно поставеният филър. Техниката на поставяне и вида на филъра трябва да бъдат съобразени с вашите индивидуални нужни. В днешно време всеки иска да ви продаде нещо и твърди, че неговите продукти са най – добри. Естествено, че има марки, който превъзхождат останалите. Но в повечето случаи вие няма как да прецените това понеже нямате опита на специалиста, който поставя филъри всеки ден и може да прецени от какъв филър имате нужда.

В повечето случай най – скъпото не означава, че е и най – хубаво. Както и обратното най – евтиното не винаги не най – некачественото. Като цяло има доста марки доказали се на пазара и всеки специалист с достатъчно опит е работил с повечето от тях. Затова е редно да му се доверите в избора какъв филър да ви бъде поставен !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържание

There are no headings in this document.

Web design and development by DigiFox

Контакти

Телефон за връзка: 089 841 3077


Имейл: [email protected]