Циркониеви коронки / керамични коронки

Къде мога да си поставя ЦИРКОНИЕВИ КОРОНКИ / КЕРАМИЧНИ КОРОНКИ ?

Циркониева , керамична или металокерамична корона може да Ви бъде поставена в гр.Търговище от Д-р Никола Венелинов. Запазете си час за консултация на телефон: 0898413077 или посетете INSTAGRAM или FACEBOOK

Какво е зъбна коронка ?

Зъбни коронки са съвременен и основен метод за запазване на зъбите дълго във времето. Те покриват и защитават зъба от кариеси и по – нататъчното му разрушаване. В съвремието зъбните коронки могат да бъдат изработени, така че да да приличат максимално на естествените зъбни тъкани. Ако коронката бъде поставена навреме това удължава живота на зъба с години.

Зъбните корони се използват при големи разрушения на твърдите зъбни тъкани, когато сама по себе си поставената пломба не би могла да издържи дъвкателните сили. Те обгръщат плътно зъбните тъкани като ги предпазват от счупване при извършване на дъвкателния акт. Те могат да се използват също и по естетични причини като:

  • потъмняване на зъбите
  • неправилна форма и изкривена позиция на зъба в зъбната  дъга.

Какви видове корони има ? Коя е най – добрата коронка ?

Короните биват:

  • метални
  • металокерамични
  • изцяло керамични
  • изцяло циркониеви
  • циркониево – керамични

Циркониеви коронки –  отлично съчетание между висока естетика и голяма здравина !

Те се изработват от циркониев оксид – бял, материал с висока механична и химична стабилност. Самият материал се приема много добре от тъканите. При предни зъби, за да се постигне правилната естетика, циркониевата основа се покрива с керамичен слой, който много добре наподобява естествените зъбни тъкани. Циркониевите корони са здрави и са резистентни към фрактури в сравнение с короните направени изцяло от керамика. Те превъзхождат металокерамичните корони с това, че са много по – естетични, не предизвикват алергии, пиленето на здравите зъбни тъкани е много по – малко.

Предимство на циркониевите корони, че стоят много естетично на предни зъби, включително и на импланти. Короните от цирконий могат да издържат повече от 15 години. Те прилягат много добре към венеца и не го дразнят като по този начин не предизвикват отдръпването му. Много са добри за хора страдащи от алергии към благородни метали – платина, злато, паладий и др. Подходящи са както за задни така и за предни зъби. Циркония не променя цвета си във времето. За изработката им е нужно малко изпиляване, така зъбите под тях могат да останат живи. Циркониевите коронки са подходящи за хора с чувствителни зъби. Материала е добър термоизолатор за разлика от метала, който дразни живите зъби. 

Циркониеви коронки цена ?

Цената на коронките става все по – достъпна. В съвремието да си направиш циркониева корона е много достъпен вариант. За повече информация относно цената можете да потърсите Д-р Никола Венелинов на телефон: 0898413077

Циркониеви коронки
Поставени са шест циркониево – керамични корони.

Керамични(прескерамика) – отлична естетика, висока цена, малка якост !

Те нямат голяма якост и не са подходящи за направата на мостове. С прескерамика могат да се изработват конструкции с много малка дебелина, по този начин зъбът се изпилява минимално. Поради липса на какъвто и да е метал, пресованата керамика предлага отлична естетика.

Керамична коронка цена ?

Цената на коронките става все по – достъпна. В съвремието да си направиш керамична корона е много достъпен вариант. За повече информация относно цената можете да потърсите Д-р Никола Венелинов на телефон: 0898413077

Металокерамични коронки – умерена естетика, умерена цена, голяма здравина !

Това са най-често използваните корони в денталната медицина. Те се състоят от метална основа (метален скелет) и повърхностен слой от керамика. По този начин предлагат комбинация между естетика, дълготрайност и достъпна цена. В сравнение с изцяло керамичните корони, металокерамичните са по-здрави и издръжливи; имат добра издръжливост в годините, но имат по-ниска естетика от изяло керамичните илициркониево-керамичните корони. Металът приляга плътно към изпиления зъб и му осигурява добра защита.

Металокерамична корона цена ?

Металокерамичните коронки са най-често използваните корони поради ниската им цена, относително добрата им естетика и издръжливостта във времето. За повече информация относно цената можете да потърсите Д-р Никола Венелинов на телефон: 0898413077

Разлика между циркониева и металокерамична коронка

Металокерамичната корона има метална основа, която осигурява и гарантира голяма здравина и стабилност, но не пропуска светлината, което я прави доста по- неестетична спрямо циркониевата. Металната конструкция често предизвиква възпаление и болка във венците, както и предизвиква алергии за разлика от циркония. Още един недостатък на металокерамичните корони е, че предизвикват сивкаво оцветяване на венеца, което е резултат от отделянето на метални йони.

Циркониевите коронки имат изцяло бяла основа. Те са доста по – биологични към венците – не ги дразнят и не предизвикват алергии. Не предизвикват сивкаво оцветяване, пропускат светлината, много по- естетични са. По здравина не отстъпват на металокерамичните корони. Друго предимство е, че изпиляването на зъба при циркониевите корони е сравнително по– малко от това при металокерамичните корони.

Web design and development by DigiFox

Контакти

Телефон за връзка: 089 841 3077


Имейл: [email protected]