Уголемяване на устни

Уголемяване на устни с хиалуронов филър е една от най – често извършваните процедури около, която има доста митове.

Тук ще разбулим някой от тях. И ще отговорим на най-често задаваните въпроси относно процедурата.

Уголемяване на устни

Уголемяване на устни с хиалуронова киселина

Обемните, свежи и плътни устни са признак на добро здраве, младост и красота. Има хора с тънки устни, а и в процеса на физиологичното стареене устните изтъняват. Хубавото в днешно време е, че с хиалуроновата киселина устните ви отново могат да бъдат свежи, обемни и красиви.

Как протича процедурата ?

Използват се филъри за устни специално предвидени за тази лицева област. Те са създадени по такъв начин, че да придадат обем и контур на устните ви. Процедурата бива извършена от медицински специалист, под въздействието на местна упойка.

Какво се усеща по време на процедурата ? Боли ли ?

В зависимост от упойката. Ако е с крем усещането е леко убождане и при навлизането на филъра можете да усещате леко щипене или парене.Може и да се използва зъболекарска упойка, при която не усещате абсолютно никаква болка.

Колко време продължава процедурата ?

Процедурата отнема от 30 до 60 минути. Упойката може да трае до 3 – 4 часа след процедурата. След убождането много често се появяват синини затова от 3 до 10 дни след процедурата не трябва да планирате важни за вас събития като сватби, кръщенета и т.н.

Какво е усещането след поставяне на хиалуронова киселина ?

Веднага след поставяне може да имате лек дискомфорт и лека болка при движение на устните. Можете да ги усещате подути. В никакъв случай не трябва да усещате силна болка след поставянето. Ако се появи силна болка е важно веднага да уведомите вашият лекар.


Кога не трябва да се провежда процедурата ?

Процедурата не трябва да бъде провеждана по време на грипни състояния, бременност, алергични състояния, херпес на устните, температура, рани по устните. Хубаво е да избягвате да поставяте филъри по време на цикъл.

Колко ще струва процедурата за уголемяване на устни?

Цената на филърите с хиалуронова киселина варира в зависимост от марката на филъра, както и количеството, което искате да бъде поставено. За повече информация можете да потърсите Д-р Никола Венелинов на телефон: 0898 41 30 77

Можете да разгледате повече снимки в ГАЛЕРИЯТА на сайта или да ме последвате във FACEBOOK или INSTAGRAM.

Малко информация, с която трябва да сте запознати преди да си запишете час за филър.

По надолу ще разбулим няколко мита относно хиалуроновата киселина .

1.Колкото повече убождания, толкова резултата е по – естествен и добър.

Всеки човек има свои индивидуални особености. Един добър специалист в областта никога не работи на конвейер, а анализира ситуацията спрямо индивидуалната физиология на пациента. Някой пациенти имат нужда от повече убождания, например за корекция на асиметрия. Съветът ми към вас е да не слушате близки и приятели за това колко пъти на кое място и какво количество да ви се сложи, а се доверете на хората, който го практикуват.

Не трябва да се забравя, че дори и с много убождания не е задължително да се сложи голямо количество филър. Количеството и броя убождания ще бъдат преценени на място от вашият специалист и ще ви бъде разяснено как ще протече процедурата.

2.Поставянето на хиалуронова киселина излиза евтино.

Цената се разделя на две части. Едната част от сумата закупува филъра, а другата сума е за самият доктор. Като цяло цената варира в зависимост от това колко струва филъра. Сумата за поставяне е сравнително една и съща. В зависимост от зоната на поставяне цената също може да варира. Има зони, които са доста сложни за работа. Бих казал, че устните колкото и често да се работят са една от трудните зони за работа. На пазара има много евтини филъри, който не са с необходимото качество и могат да имат доста неприятни странични ефекти, който ще ви струват доста скъпо ако се случат на вас.

3.След поставяне устните ми няма да са същите никога повече.

Когато филъра бъде поставен правилно, в правилните зони без да има големи наранявания устните не променят формата си, а стават свежи и напълнени. При неправилно поставен филър може да има големи асиметрии, топчета и различни видове други усложнения. На всички мой пациенти обяснявам, че няма как от първото поставяне на филър устните да са перфектни. Ако има нужда от корекция след 10 тия ден. Тя се извършва безплатно.

Ако 10 дни след процедурата имате забележки относно поставянето е хубаво да се свържете с Д-р Венелинов на телефон: 0898413077

Времетраенето на хиалуроновите филъри е от 3 до 9 месеца. Филъра постепенно се разгражда от организма.

Там където е бил филъра няма да останат кухини, които да изглеждат неприятно или кожата ви да увисне. Това би се случило при прекалено голямо разтягане на кожата, което един добър специалист не би допуснал.

  4.НЕ харесвам филъра, мога ли да го разградя ?

Разбира се ! Можете да разградите филъра, но не веднага след поставянето !

Хиалуроновият филър може да бъде разграден 14 дни след поставянето. Чрез въвеждането на специален ензим наречен хиалуронидаза.

 5.Искам много плътен филър в устни за да издържи дълго.

Вашият специалист трябва да прецени колко плътен филър може да се сложи. Устните са динамична зона. За тях се разработват филъри до определена плътност, която не бива да бъде надвишавана. Не бива да се слагат много плътни филъри предвидени за скули, да кажем. При много голяма плътност на филъра могат да се получат топчета и дискомфорт.

6.Искам формата на устните ми да се промени.

Това може да бъде постигнато, но в определени минимални граници. Всеки човек има индивидуални особености. Да кажем, дами с тънки устни идват и търсят устни като на Анджелина Джоли. Това няма как да бъде постигнато, защото те генетично нямат тази форма на устните. Може да им бъде придаден обем, свежест, контур и леко да бъде променена формата им като бъде подчертана естествената им красота, но с филър не могат да бъдат направени големи корекции. По скоро може да се възстанови младежкия вид на устните ви.

Често задавани въпроси

След колко време се възстановяват устните?

След процедурата е противопоказно да извършвате тежки физически натоварвания, да използвате солариум, басейн, излагане на слънце, козметични процедри. Гримирането е не е препоръчително поне 24 часа. Може да има синини и подутини след поставянето, които отминават за около 2 – 10 дни. Необходимо е да приемате доста вода и да ограничите алкохола за по добра стабилизация на филъра и оттам по дълготраен ефект. Трява да поддържате отлична хигиена като ги почиствате редовно и да ги овлажнявате с вазелин или чаено дърво.

Колко време е трайността на филъра ?

Трайността варира от 3 до 9 месеца. Тя зависи от самият филър както и от начина на живот на пациента. Също зависи и от физиологични особености на организма му.

Искам само половинка ( 0,5 мл. ) филър страх ме е, че ще станат много големи?

Няма никакъв проблем да ви бъде поставено това колиество. То е подходящо за поддържаща процедура както и за жени, които ще си поставят филър за пръв път и не знаят какво да очакват. Веднага след поставянето устните ще се подуят от самата травма при боденето и ще изглеждат по големи отколкото ви се иска, но след като изчезне оттока в по – голям процент от случаите ще поискате да бъде поставено още.

Появиха ми се топчета по устните, какво да правя ?

ПРЕДИ ДА ПРАВИТЕ КАКВОТО И ДА Е ПЪРВО Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ЧУЕТЕ ЛЕКАРЯ ПОСТАВИЛ ФИЛЪРА !
Има много причини за това усложнение. Може да се дължи на самият филър, техниката на специалиста или физиологични особености на пациента. И в трите случая проблема е поправим и не трябва да имате притеснения. Необходимото в случая е да уведомите вашият специалист, НО в никакъв случай не започвайте масажи преди да сте се консултирали с него.
В повечето случай топчетата се разграждат сами след определен период от време.

Грим и червило мога ли да поставям?

Не се препоръчва поставянето на грим и червило поне 24 часа след процедурата.

Има ли силна болка?

Всеки има различен праг на чувствителност спрямо болката. Някой имат висок , други нисък.
При поставянето повечето пъти се използва анестетичен крем, който притъпява, но не премахва болката изцяло.
Ако имате нисък праг на чувствителност може да ви бъде поставена и упойка, след която няма да усещате никаква болка.

Web design and development by DigiFox

Контакти

Телефон за връзка: 089 841 3077


Имейл: [email protected]