3 стъпки за грижа след поставяне на филър

Обем и контур устни Хиалуронова киселина

Стъпки за грижа след поставяне на филър

Хиалуроновите филъри са популярна процедура за подмладяване и освежаване на външния вид. Те могат да донесат изключителни резултати, но е важно да се грижите правилно за устните си след поставянето им. В тази статия ще разгледаме 3 важни стъпки, които трябва да следвате след процедурата с хиалуронови филъри, за да запазите здравето и младостта на уснтие и кожата си.

  1. Следете инструкциите на вашия доктор: След като сте си поставили хиалуроновите филъри, най-важното нещо, което трябва да направите, е да следвате инструкциите на вашия специалист. Той ще ви предостави подробни насоки за това как да се грижите за устните след процедурата, които трябва да бъдат стриктно спазени. Тези инструкции могат да включват временни ограничения, като: избягване на силно слънце, упражнения, определени продукти за грижа за кожата(гримове) и козметични процедури. Не забравяйте да попитате Д-р Венелинов за всякакви неясноти или въпроси, които имате.
  2. Поддържайте общата хидратацията и в зоната на поставяне: Хиалуроновите филъри съдържат хиалуронова киселина, която е известна със своята способност да задържа влагата. За да запазите кожата си хидратирана и здрава след процедурата, е важно да използвате подходящи продукти за грижа за кожата. Както и да приемате достатъчно количество вода( 2-3л.) Изберете хидратиращ крем, който е съобразен с вашите нужди и тип кожа.
  3. Защитавайте кожата си от слънцето: Слънцето може да бъде враг номер едно за кожата след поставянето на хиалуронови филъри. UV лъчите могат да доведат до различни усложнения след поставянето. Затова е от съществено значение да използвате слънцезащитен крем с висок SPF всеки ден, дори и в областите, където сте поставили филър. Носете шапка, когато сте на открито, за да намалите излагането си на слънце.
Обем и контур устни Хиалуронова киселина
3 стъпки за грижа след поставяне на филър 2

Грижа след поставяне на филъри:

След поставянето на филърите, особено през първите няколко дни, бъдете внимателни и избягвайте масажиране в областта на поставянето. Избягвайте всякакъв вид тежка физическа активност, слънце, прекален студ и прекалена топлина, солариуми, парни бани, козметични салони. Важно е да не поставяте с грим поне 24ч. след процедурата и да избягвате козметични манипулации в първите дни 5 – 7 след процедурата.

За да запазите свежестта и еластичността на кожата си, включете в ежедневната си грижа за лицето подходящи продукти, които съдържат хиалуронова киселина или други съставки. Вземете си време да се погрижите за себе си и своята кожа, като следвате тези прости, но ефективни съвети, които ще ви помогнат да поддържате свежа и здрава кожа през годините.

Риск от херпес след поставяне на филъри:

Важно е да отбележим, че при някои пациенти може да се случи активиране на херпес вирус(стреснушка) след процедурата. Този риск е свързан със стреса и травмата на кожата по време на инжектирането. Ако сте предразположени към поява на херпеси, консултирайте се с вашия Д-р Никола Венелинов, за това какви мерки да предприемете. По този начин ще се предприемат профилактични или лечебни мерки, за да се намали риска от възникване на херпес след поставяне на филъри.

Употреба на алкохол след поставяне на филъри:

След поставянето на хиалуронови филър, е препоръчително да избягвате консумацията на алкохол през първите 24-48 часа след процедурата. Алкохолът може да увеличи риска от оток и възпаление на областта, където сте поставили филъра. След този период, ако решите да консумирате алкохол, правете го с умереност и не прекалявайте, тъй като алкохолните напитки дехидратират организма.

Допълнителни съвети за грижа:

  • Правилната домашна грижа след поставяне на филър включва употреба на нежни почистващи продукти(Кислородна вода) и избягване на агресивни съставки.
  • Също така, поддържайте здравословен начин на живот с балансирана храна и достатъчно вода.Тя е много важна за издръжливостта на филъра.
  • Редовната комуникация с Д-р Никола Венелинов ще помогне да избегнете или намалите нежелание реакции. По този начин също ще следите прогреса на процедурата и ще получите допълнителни съвети за грижа ако има нужда.

Не забравяйте, че грижата за кожата е индивидуален процес, и винаги е добре да се консултирате със специалист по кожни грижи, който може да ви предостави персонализирани съвети и препоръки за поддържане на здрава и млада кожа. Следвайки тези съвети и инструкции, вие ще можете да се наслаждавате на красива и здрава кожа след поставянето на хиалуронови филъри.

Можете да последвате Д-р Никола Венелинов в Instagram, Facebook и Tik Tok.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържание

There are no headings in this document.

Web design and development by DigiFox

Контакти

Телефон за връзка: 089 841 3077


Имейл: [email protected]